Luister naar het ritme van de natuur

Ik merk dat ik de laatste tijd steeds vaker het bos op zoek om aan de spanning en de stress in de wereld te ontsnappen. Het voelt alsof het bos me iedere keer verwelkomt. Het laat me dankbaar gebruik maken van de rust en energie die het uitstraalt.

Ik zet heel bewust mijn voeten op de grond om verbinding te maken met de aarde. En met iedere stap word ik meer mezelf. Ik voel de zachte ondergrond van afgevallen bladeren onder mijn voeten. Ik hoor het ruisen van de bomen en de geluiden van kleine dieren die het bos verbergt.

Ik word stil vanbinnen en probeer één te worden met het bos. Ik adem diep in en uit en laat zuurstof en nieuwe energie tot in elke cel binnendringen, tot ik de fluisteringen van het bos hoor.

Het is net of het bos tegen me spreekt en me vertelt dat elk seizoen een einde en een nieuw begin meebrengt. Dat is altijd al zo geweest en zal ook altijd zo blijven. Ook het leven is een cyclus, net als de seizoenen, waarin er eindes zijn en nieuwe beginnen. Je kan er niet tegen vechten en je hebt er geen controle over.

Als je leeft op het ritme van de seizoenen dan maak je het jezelf gemakkelijker.

De herfst is een tijd van loslaten, van opruimen wat je niet meer nodig hebt in je leven. In dit seizoen kan je orde brengen in je leven. De energie van dit seizoen helpt je hierbij.

De winter is een tijd om naar binnen te gaan en met jezelf in contact te komen. Om te bezinnen en uit te rusten. Als je luistert naar je gevoel dan weet je dat dit de tijd is om met een boek voor de open haard te kruipen tijdens de donkere avonden.

De lente brengt een nieuw begin en een frisse wind met zich mee. De ideale tijd om met iets nieuws te starten. Vroeger was dit de tijd om aan de ‘grote poets’ te beginnen. Je wil de ramen openzetten en de lente uitnodigen om binnen te komen. Dit is de tijd dat je de energie kan voelen borrelen.

De zomer is de tijd om stil te staan bij wat je allemaal gerealiseerd hebt. Om de vruchten te plukken van je harde werk. Een tijd om te genieten. Het warme weer nodigt uit om alles trager te doen, om rustig achterover te zitten en gewoon te ‘zijn’.

Als je het ritme van de natuur begrijpt, er naar luistert en het probeert te volgen dan komt er meer balans en harmonie. Vecht er niet tegen, maar accepteer het en wees er dankbaar voor.

Embrace this season of life, for it is just that… a season.

Nicole

Andere blogartikels

Anne

Les krijgen van een passievolle lesgeefster met meer dan 20 jaar ervaring voel je tot in je “tenen” 😊

Monique

Nicole is duidelijk gepassioneerd door haar vak en zo geeft ze ook les, duidelijke uitleg met aandacht voor details. Met haar enorme kennis kan ze ook veel ervaringen uit de praktijk vertellen.

Maddy

Ik was onder de indruk van alle kennis die Nicole met ons deelt. Ik word echt geprikkeld om mezelf te ontplooien, te studeren, mijn blik te verruimen.

Sylvia

Nicole is zo gepassioneerd door haar vak dat je van haar enorm veel bijleert! Ze heeft je volle aandacht mee van de eerste tot de laatste minuut.

Sonja

Elke maand kijk ik uit naar de lesdag. Er is ruimte voor vragen, de theorie is duidelijk opgebouwd, er is voldoende tijd om te oefenen en je krijgt feedback.
Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Accepteren” te klikken ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten. Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.

Cookie-instellingen