Ik zie je graag

‘Ik zie je graag’, hoor ik een stem diep vanbinnen zeggen tijdens mijn ochtendmeditatie. En in die eerste momenten voel ik…verdriet. Verdriet omdat ik weer even vergeten was dat ik mezelf graag zie. Dat het belangrijk is dat ik mezelf graag zie.

En de stem herhaalt: ‘Ik zie je graag’, zodat ik het zeker hoor.

Ik laat de onvoorwaardelijke liefde die ik voel bij deze woorden door mijn lijf stromen en me vullen. En ik zie weer dat het jachtige leven, het gevoel niet genoeg uren in een dag te hebben, er voor iedereen willen zijn, alle dagelijkse beslommeringen… dat het er allemaal niet toe doet.

Mezelf graag zien is het belangrijkste!

Hoe komt het toch dat ik dit steeds weer vergeet?

Telkens opnieuw neem ik me voor om niet terug te vallen in dit oude patroon, maar het is hardnekkig. Van tijd tot tijd word ik eraan herinnerd dat ik niet mag vergeten om mezelf graag te zien.

Dus ben ik dankbaar voor die stem die me liefdevol wakker schudt.

Ik voel me nederig en het is net of alles weer op z’n plaats valt. Ik ben maar een stipje op deze prachtige aardbol en het heeft geen zin om me druk te maken over dingen die ik niet kan veranderen.

Ik besef weer dat als ik mezelf graag zie, ik dit uitstraal naar anderen en daardoor de wereld rondom me mooier maak.

Ik neem me voor om vandaag bewuster met mijn tijd om te gaan en mijn licht naar anderen te laten schijnen. Ook al kijken mensen me raar aan als ik een glimlach op mijn gezicht heb.

Ik ben liefde en straal dit ook uit.

Herinner jezelf eraan dat je de moeite waard bent om goed voor jezelf te zorgen. Ook al word je opgeslorpt door de dagelijkse hectiek, neem de tijd om je bewust te worden van wat jij nodig hebt. Jij bent belangrijk!

Oude patronen zijn hardnekkig, ik weet het, maar zie het als een uitdaging om elke dag weer aardig te zijn voor jezelf. Hoe de omstandigheden ook zijn, waar je ook voor staat, wat er ook gebeurt in je leven, zorg eerst voor jezelf. Zorg ervoor dat het licht dat je vanbinnen bent, blijft stralen. Zorg ervoor dat je vuur blijft branden.

Als je jezelf opbrandt, kan je er ook niet meer voor een ander zijn.

Heb je moeite om het licht in jezelf te laten stralen, probeer de volgende oefening:

Ga rustig ergens zitten en sluit je ogen.

Adem rustig in en uit en laat je lichaam ontspannen en tot rust komen. Neem hier even de tijd voor.

Stel je dan voor dat je boven je navel een lichtje ziet, zo groot als een 2 euro stuk.

Dit lichtje wordt groter bij de inademing en terug kleiner bij de uitademing.

Laat dit pulserende licht met elke inademing groeien tot je lichaam van je hoofd tot aan je tenen gevuld is met licht. Blijf in en uitademen en laat het licht groeien. Neem hier ook weer zoveel tijd voor als nodig is.

Als je hele lichaam gevuld is met licht, dan laat je het licht uit je poriën stromen tot een meter rondom je. Blijf in en uitademen tot het licht rondom je straalt. Neem er weer tijd voor.

Voel hoe je lichaam vol liefde stroomt. Voel hoe je kracht groeit.

Je bent een sterk en prachtig mens.

Dit licht geeft je weer energie.

Blijf zolang je wil in deze oefening zitten en ook als je weer verder gaat met je dag zal deze energie bij je blijven.

Je kan deze oefening dagelijks doen als je er behoefte aanhebt.

 

Met veel liefde,

 

Nicole

 

 

 

 

Andere blogartikels

Anne

Les krijgen van een passievolle lesgeefster met meer dan 20 jaar ervaring voel je tot in je “tenen” 😊

Monique

Nicole is duidelijk gepassioneerd door haar vak en zo geeft ze ook les, duidelijke uitleg met aandacht voor details. Met haar enorme kennis kan ze ook veel ervaringen uit de praktijk vertellen.

Maddy

Ik was onder de indruk van alle kennis die Nicole met ons deelt. Ik word echt geprikkeld om mezelf te ontplooien, te studeren, mijn blik te verruimen.

Sylvia

Nicole is zo gepassioneerd door haar vak dat je van haar enorm veel bijleert! Ze heeft je volle aandacht mee van de eerste tot de laatste minuut.

Sonja

Elke maand kijk ik uit naar de lesdag. Er is ruimte voor vragen, de theorie is duidelijk opgebouwd, er is voldoende tijd om te oefenen en je krijgt feedback.
Deze website maakt gebruik van cookies

Door op “Accepteren” te klikken ga je akkoord met het opslaan van cookies op je apparaat voor het verbeteren van websitenavigatie, het analyseren van websitegebruik en om ons te helpen bij onze marketingprojecten. Lees ons Privacybeleid voor meer informatie.

Cookie-instellingen